22 FEBRUARY 2021   l   RUNNERS' LAB

40 jaar Runners’ lab | Ontdek ons verhaal

Runners’ lab bestaat ondertussen reeds meer dan veertig jaar. We kunnen dus terugkijken op een lange loopbaan. We gunnen jullie dan ook meer inzage in de geschiedenis en evolutie van Runners’ lab. Lees het hier allemaal.

Loopspeciaalzaak sinds 1980

De Runners’ lab die in 1980 zijn deuren opende in Beveren, en toen overigens nog een heel andere naam droeg, is niet meer. Jaar na jaar groeide het bedrijf zienderogen. Zowel het team als de winkels breidden uit. De visie en doelen bleven echter doorheen de jaren onveranderd: Elke klant blessurevrij laten lopen en hen inspireren. Hoe de evolutie in zijn werk ging, laten we graag vertellen door enkele vaste waarden die hier aan hebben bijgedragen.Een beknopt overzicht van wat je allemaal kan terugvinden in deze jubileumspecial:

Van kleine elektronicawinkel tot bloeiende loopspeciaalzaak

Allereerst lieten we, hoe kon het ook anders, Jempi Wilssens en Lut Staut aan het woord. Jempi is de bezieler van dit hele project en kon altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw Lut. Met zijn revolutionaire aanpak en zijn gezonde dosis lef scoorde hij in binnen- en buitenland. Na enkele jaren was ook Lut volledig verknocht aan de zaak en ondertussen is ze hier niet meer weg te denken. Lees in hun interview alles over het ontstaan van Runners’ lab.
jempi-wilssens-lut-staut-runnerslab-40jaarjempi-wilssens-lut-staut-runnerslab-40jaar
Ontdek het ontstaan in deel 1

Van timide profatleet tot overtuigende bedrijfsleider

Op zijn 28 ste kreeg Koen Wilssens de vraag van Jempi of hij het bewind wou overnemen. Koen, die in zijn jeugd als profatleet furore maakte op de atletiekpiste, twijfelde geen seconde. Hij nam het stokje over van zijn vader en bouwde Runners' lab verder uit. Zijn competitief karakter kan hij zelfs na zijn profbestaan maar moeilijk wegsteken. Deze karaktereigenschap is één van de zaken die hem typeren als bedrijfsleider. Koen en Jempi lijken op veel vlakken op elkaar, maar in dit interview wordt duidelijk dat de twee zeker geen exacte kopie zijn van elkaar.

Koen-Wilssens-40-jaar-runnerslabKoen-wilssens-40-jaar-runnerslab-steeple

Lees er meer over in deel 2
Deel 2


De drijvende kracht achter ons atelier

Ons atelier maakt een belangrijk deel uit van Runners’ lab. Patrick Merckx leidt dit al jaren in goede banen. Hij staat in voor het maken van de steunzolen, voert schoenaanpassingen uit en doet de herstellingen. Dankzij zijn lange carrière bij Runners' lab heeft hij al oneindig veel leuke anekdotes verzameld die hij met plezier deelt. Hij vertelt onder meer over de vroegere locatie van zijn atelier, welke enorme uitdagingen hij al tot een goed einde heeft gebracht en over zijn eigen atletiekcarrière.
Lees het verhaal van Patrick in deel 3

Wie zorgt er voor ons uitgebreid productaanbod?

De ene is soms wat ongeduldig en onrustig, de andere heeft dan weer een ongelofelijke kalmte over zich. Samen vormen Eddy D’Hondt en Natasja Vansteenkiste een sterk duo, zowel op als naast de werkvloer. Eddy en Natasja staan beiden in voor de productaankoop bij Runners’ lab. Ook zij begonnen hun carrière nog in de vestiging in Beveren waardoor zij inmiddels zijn uitgegroeid tot twee gevestigde waarden in de zaak. Hoe ze bij Runners’ lab verzeild zijn geraakt, wat hun job juist inhoudt en hoe hun job doorheen de jaren is veranderd kwam allemaal aan bod in dit interview.
Ontdek meer over dit duo in deel 4
Deel 4

Blik achter de schermen van het Prolab

Philippe Vermaelen schoolde zich om van architect tot bewegingswetenschapper. Daarmee was de fundering gelegd voor een snelle doorgroei bij Runners’ lab. Philippe startte op halftijdse basis in de winkel, maar kwam al snel aan het roer te staan van het Prolab. Ondertussen hielp hij al menig topatleet en tal van recreatieve atleten met het optimaliseren van hun (loop)beweging en het aanpakken of verhinderen van blessures. Het Prolab opent de deuren voor sporters van elk niveau. Lees hier meer over Philippe en zijn doen en laten in het Prolab.

Kom alles te weten over het Prolab in deel 5

De anciens binnen #teamrunnerslab laten zich horen

In het laatste deel van onze 40 jaar special plaatsen we maar liefst zes trouwe werkkrachten op een voetstuk. Alle zes werken ze hier al meer dan tien jaar. We hebben het over Jurgen Van Heukelom, Nick Brunet en Karine Van Hecke die alle drie in de winkel in Zwijndrecht actief zijn. In de winkel in Gent zijn Dirk Van Tichelt, Reini Vergucht en Ine Matthijs ondertussen ook al gevestigde waarden. Hoe het voor hen allemaal begon en over de jaren heen evolueerde lees je in dit uitgebreid interview.

Lees meer over de ervaringen van #teamrunnerslab in deel 6

Tags: since1980, 40jaar

Deel dit artikel


the latest news

VACATURES

Vacature | Orthopedisch schoenmaker

#teamrunnerslab zoekt een nieuwe kracht om het team te versterken. Lees snel verder om te weten of deze vacature jou op het lijf geschreven is.

Tags: werken bij Runners' lab, #teamrunnerslab

WEBSHOP

HOKA verrast met active walking schoenen: "Wist niet dat er zulke mooie wandelschoenen bestonden"

Geliefd om zijn loop- en trailschoenen, goed op weg om ook bemind te worden om zijn active walking schoenen. HOKA heeft een scala aan active walking schoenen in de aanbieding om jou in alle comfort te laten wandelen. Lees snel verder om meer te weten

Tags: Active walking, hoka

EVENTS

Mizuno laat lopers én wandelaars comfortabel genieten

Daags voor de Amsterdam Marathon vond de Amsterdam City Walk plaats. Runners’ lab mocht dankzij Mizuno twee klanten erop uitsturen om de bruisende stad al wandelend te verkennen. Een terugblik.

Tags: Mizuno


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË