We advise. You run.

Loopanalyse

Al onze winkels zijn uitgerust met een 30-meter track met geïntegreerde footscan® technologie. Zo kunnen wij uw voetprofiel grondig analyseren en u de best passende loopschoen of wandelschoen adviseren.

Meer info

Steunzolen

Je voeten zijn de basis voor een correcte houding. De kleinste afwijking kan al grote gevolgen hebben voor een stabiel lichaam. Lopers, wandelaars en andere sporters met een voetafwijking of pijnklachten, dragen steunzolen op maat gemaakt om vervelende blessures te verhelpen of te voorkomen. Een afspraak is noodzakelijk.

Meer info

EIGEN ATELIER

Ons gespecialiseerde atelier heeft voor een groot deel bijgedragen aan het huidige succes van Runners’ lab. Onze experts zijn ware vakmannen in het vervaardigen van dynamische steunzolen en het aanpassen en personaliseren van schoenen.

Meer info

Wat maakt onze werkwijze uniek?

1) Services & Beleving
Runners’ Lab is alles behalve een reguliere speciaalzaak. Vanuit onze ervaring en passie selecteren wij de beste technische producten op de markt. Uitgebreide service en persoonlijk contact is voor ons van groot belang. Dit om elke loper en wandelaar de best mogelijke beleving te bezorgen tijdens het (blessurevrij) beoefenen van je favoriete sport.

2) Blessurepreventie
Iedere technische loopschoen, wandelschoen of spike is anders opgebouwd volgens specifieke noden. Zo spelen ondergrond, licht- of zwaargewicht, afstand, blessureverleden, voettype en looppatroon een belangrijke rol. Wist je dat veertig procent van alle loopblessures veroorzaakt wordt door het dragen van een verkeerd type schoen?

3) Jouw voeten kiezen de schoen
Dus hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de keuze van jouw nieuwe paar schoenen niet afhangt van je favoriete kleur? Heel simpel. Door ze niet tentoon te stellen in onze winkels. Benieuwd hoe onze adviseurs samen met jou opzoek gaan naar het optimale type schoen afhankelijk van jouw unieke voetprofiel?

HOE VERLOOPT JOUW LOOPANALYSE?

WELKOM.
MAAK EEN AFSPRAAK

 

Bij Runners’ lab ben je niet zomaar een nummer. Wij hechten enorm veel waarde aan persoonlijk advies. Daarom werken we voor het aanmeten van nieuwe schoenen uitsluitend op afspraak. Zo kunnen onze adviseurs jou gedurende 30 minuten tijdens een één-op-één gesprek persoonlijk begeleiden.

We kunnen wekelijks 1500 lopers en wandelaars helpen. Om een optimale beleving mogelijk te maken, is het aantal plaatsen per dag gelimiteerd. Dus wacht niet te lang om een afspraak vast te leggen.

STAP 1. De kennismaking

 

Hi, welkom bij Runners’ lab.
Zoals je weet hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en betrokkenheid. Om een zo compleet mogelijk beeld van jou te kunnen schetsen zijn wij dus benieuwd naar jou. Wie ben jij?
Wat zijn jouw ambities, wat is jouw ervaring, heb je eventueel last van blessures of heb je hier last van gehad, op welke ondergrond loop je het liefst, ben je een ervaren loper/wandelaar of zelfs een (top)atleet?

Misschien ben je wel net begonnen met lopen en weet je niet of je bij ons wel aan het juiste adres bent? Juist wel! Ons doel is om zo uitgebreid mogelijk te adviseren en inspireren zodat jij optimaal kunt lopen, presteren en genieten.

STAP 2. Let's run

 

Okay, wij weten nu wie jij bent. Maar wat wij nog niet weten is het unieke afrolpatroon van jouw voeten. Onze vestigingen zijn uitgerust met een dertig meter lange testbaan met ingebouwde footscan® technologie. Deze geavanceerde technologie registreert met meer dan 500 frames per seconde en +16.000 druksensoren jouw afrolpatroon en unieke voetprofiel.

Het mooie aan deze wetenschappelijke technologie is dat onze adviseur hier enorm veel informatie uit kan afleiden. Waar komt de meeste druk bij impact, land jij op je hielen, op je midvoet of voorvoet, heb jij een doorgezakte voet of een holvoet, proneer of supineer je,...

Zelfs het risico op bepaalde blessures (scheenbeenvliesontsteking, achillespees klachten, knieklachten, heup- of rugklachten) kunnen onze adviseurs hieruit afleiden.

STAP 3. De schoenen

 

Het gaat er niet om wat jij een mooie schoen vindt. Laat jouw voeten kiezen!

Met jouw persoonlijke voetprofiel gaat onze adviseur vervolgens aan de slag. In onze stock gaat de adviseur selectief te werk tussen de honderden verschillende modellen. Wist je dat wij als een van de enige speciaalzaken in Europa ook beschikken over breedte maten en loopschoenen tot maat 52?

De juiste schoenkeuze speelt een grote rol in het voorkomen van blessures. Goeie technische schoenen hoeven ook niet persé duur te zijn. Onze schoenen variëren tussen de € 120 en € 180. Van alle grote bekende en kleine gespecialiseerde merken bieden wij enkel de geselecteerde topmodellen aan die aan ons kwaliteitslabel voldoen.

STAP 4. Test je schoenen

 

De verschillende modellen die onze adviseur voor jou geselecteerd heeft worden vervolgens één voor één getest op onze dertig meter lange testbaan. Hoe voelt de schoen? Pasvorm én stabiliteit zijn namelijk van groot belang. Onze adviseur gaat samen met jou en de resultaten van de footscan® technologie op zoek naar de juiste schoenen met de beste combinatie van ondersteuning en pasvorm.

Indien nodig worden de inlegzolen van je schoenen aangepast in ons atelier. Deze personalisatie laat ons toe asymmetrie op te vangen of om je voeten extra te ondersteunen op specifieke drukpunten. Deze aanpassingen zijn tevens kosteloos en inbegrepen in onze uitgebreide service.

STAP 5. Runners' service

 

“Leuk zo’n uitgebreide Runners’ lab analyse maar wat kost dat eigenlijk?”
Een footscan® analyse, uitgebreid persoonlijk advies en aanpassingen aan de inlegzool zijn VOLLEDIG GRATIS bij aankoop van een paar schoenen. Dit is namelijk onderdeel van onze uitgebreide service en unieke manier van adviseren. Mocht je nog even bedenktijd nodig hebben na onze analyse, dan wordt een voorschot van € 30,- aangerekend. Je ontvangt dan van ons een waardebon van € 30,- die je op een later tijdstip weer kunt inwisselen. Als dat geen mooie deal is?

Nieuwe schoenen moeten altijd even ingelopen worden. Voer daarom de intensiteit langzaam op zodat je voeten hieraan kunnen wennen. Voelt de schoen na deze inloopperiode nog niet helemaal 100%? Geen paniek! Onze adviseurs staan nog steeds voor jou klaar! In deze laatste fase van personalisatie is het een kwestie van je inlegzool finetunen.

Ben je reeds in het bezit van goeie loopschoenen of wandelschoenen maar weet je niet zeker of deze nog voldoende demping of steun bieden? Spring dan ook even binnen voor een gratis check-up.

EEN AFSPRAAK MAKEN IS AANGERADEN

In al onze winkels staan onze adviseurs voor jou klaar. Nu ook mogelijk op afspraak.
Klik hier om een afspraak te maken.

STEUNZOLEN OP MAAT

Voeten zijn letterlijk de basis van een juiste lichaamshouding. Dagelijks krijgen jouw voeten enorm veel druk en belasting te verduren. Een kleine afwijking kan al snel grote gevolgen hebben en vervelende klachten veroorzaken.

Loop je tijdens het lopen of wandelen steeds weer aan tegen overbelasting? Heb je pijnlijke voeten of last van je onderrug? Heb je een plat- of holvoet? Dan zijn steunzolen op maat van jouw persoonlijke voetprofiel wellicht de oplossing.

VOORDELEN STEUNZOLEN OP MAAT

  • vermindering van druk op het enkel-, knie- en heupgewricht
  • verbeteren je houding en looppatroon
  • beenlengteverschil of scheenbeenvliesontsteking
  • preventief ondersteunen bij zware belasting

PUUR
VAKMANSCHAP

 

Bij Runners’ lab is alle expertise en technologie in huis om jou te voorzien van steunzolen op maat. Onze dynamisch gemeten steunzolen worden door een orthopedisch technieker vervaardigd. Materiaalkeuze is geheel afhankelijk van de het soort activiteit (sport, werkschoenen of dagelijks gebruik) en lichaamsgewicht.

STEUNZOLEN
OP MAAT

 

Onze ervaren podologen bepalen eerst jouw unieke voetprofiel met behulp van de wetenschappelijke en geavanceerde footscan® technologie. Bij ons worden de steunzolen dynamisch gemeten ipv statisch. Een lichaam is immers niet gemaakt om gefixeerd te worden, maar juist om te bewegen.

2 TYPE VAN
STEUNZOLEN

 

Op basis van jouw unieke voetprofiel, lichaamsgewicht, klachten, behoeften en doeleinde (sport, werk of dagelijksgebruik) kan gekozen worden tussen twee type steunzolen.

  • D3D (EVA steunzolen) € 129,-
  • Phits (3D geprint) € 169,-
 

Wist je dat... ons zusterbedrijf RSSCAN (ontwikkelaar van footscan®) samen met Materialise (expert in 3D printing) de Phits insoles ontwikkeld hebben?

VERVAARDIGING
EN TERUGBETALING

 

Het vervaardigen van de D3D steunzolen neemt ongeveer 2-3 weken in beslag. Voor het produceren van onze Phits 3D steunzolen mag je eveneens rekenen op 2-3 weken. Voor het opmeten van steunzolen dien je een afspraak te maken.

Terugbetaling van steunzolen is afhankelijk per ziekenfonds en kan jaarlijks veranderen. Vraag zeker na bij jouw ziekenfonds.

Ben je aangesloten bij Vlaams & Neutraal Ziekenfonds? Dan krijg je 25 EUR per podologische zool met een max van 50 EUR per kalenderjaar terug.
Ben je aangesloten bij Helan (het voormalig Partena en Onafhankelijk Ziekenfonds)? Dan krijg je 50 EUR terugbetaald per paar zolen per jaar.
Ben je aangesloten bij de Liberale Mutualiteit? Dan heb je vanaf nu geen voorschrift meer nodig. Je krijgt 30 EUR terugbetaald per paar zolen elke twee jaar. 

Informeer steeds vooraf bij je mutualiteit naar de voorwaarden.

SERVICE

 

Nieuwe steunzolen dienen geleidelijk aan ingelopen te worden zodat je voeten aan de nieuwe ondersteunen kunnen wennen. Voelen je nieuwe steunzolen na de inloopperiode van 2-4 weken nog niet helemaal 100%? Geen paniek! Onze podologen staan nog steeds voor jou klaar om jouw steunzolen verder aan te passen waar nodig.

VOOR STEUNZOLEN HEB JE EEN AFSPRAAK NODIG

Ook bij het opmeten van steunzolen is persoonlijk contact van groot belang. Onze podologen werken daarom op afspraak (30min) om een uitgebreid 1-op-1 gesprek met jou te kunnen voeren. Denk eraan om je huidige steunzolen mee te nemen en ook de schoenen waarin je de nieuwe steunzolen zal dragen.

Let op: als je nog nieuwe schoenen nodig hebt, wacht je best om deze te kopen totdat je steunzolen klaar zijn.

Klik hier voor een afspraak bij onze podoloog.

EIGEN ATELIER

Ons gespecialiseerde atelier heeft voor een groot deel bijgedragen aan het huidige succes van Runners’ lab. Onze experts zijn ware vakmannen in het vervaardigen van dynamische steunzolen en het aanpassen en personaliseren van schoenen.

Ook helpen we onze klanten met orthopedische aanpassingen en reparaties of aanpassingen als het gaat om beenlengteverschil. Voor atleten kunnen we zelfs loopschoenen omtoveren tot spikes.

EXO-L ENKELBRACE OP MAAT

Voor het opmeten van jouw op maat gemaakte EXO-L enkelbrace werken wij altijd op afspraak. Het 3D scannen van de enkel(s) neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Lees hier meer over de EXO-L enkelbrace
of maak een afspraak voor een enkelbrace op maat.

BESCHIKBARE
AANPASSINGEN AAN SCHOENEN

Omvormen van (wedstrijd)schoen tot spike

Veel trainen op harde spikes resulteert soms in blessures. Een (wedstrijd)loopschoen geeft meer steun en demping en kan bij ons omgebouwd worden tot een spike. De rubberen slijtzool op de voorvoet wordt daarvoor verwijderd en vervangen door een spikeplaat. Deze aanpassing is mogelijk op zowel nieuwe als gebruikte (nog degelijke) loopschoenen.

Vulkaniseren van werpspikes

Slijtage van de rubber op werpspikes kan hersteld worden door vulkanisatie. Zo ontstaat een nieuwe laag rubber op de spike.

Transformeren van voetbalschoenen

Hierbij worden 6 vaste studs (bij multi stud schoen) weggeslepen en in de plaats komt er schroefdraad voor verwisselbare studs. Op deze manier maak je van 1 paar schoenen een ‘all season’ model met optimale stabiliteit. Je hoeft enkel maar de verwisselbare studs aan te passen aan het terrein.

Doorstikken van voetbalschoenen

Om het loskomen van de zool te vermijden wordt er best preventief doorgestikt. De zool wordt daarbij extra vastgestikt in het bovenwerk.

Plaatsen van velcro sluitingen

Indien een vetersluiting voor jou niet de beste optie is kunnen wij velcro sluitingen plaatsen. Het aantal sluitingen gebeurt in overleg en hangt ook af van de technische mogelijkheden. (Niet alle schoenen laten een plaatsing van velcro’s toe).

(Gedeeltelijk) verwijderen van hielkap

Bij knobbelvorming achter op het hielbeen (Haglund exostose) kan een stevige hielkap voor irritatie zorgen. Om druk en wrijvingspijn te verminderen kan een deel van de (harde) hielkap verwijderd (weggesneden) worden.

Plaatsen van lederen tippen

Door wrijving van de tenen kan het bovenwerk (mesh) van de loopschoen stuk gaan. Een lederen tip voorkomt het verder doorscheuren.

Plaatsen van lederen contrefort

Bij loopschoenen zien we regelmatig slijtage aan de binnenkant van de hielkap. Indien de slijtage voor irritatie of wrijving zorgt kan dit verholpen worden door de hielkap aan de binnenkant met leder te bekleden.

Vervangen van slijthakken

De oude (nog resterende) rubber op de hakken wordt vervangen door nieuwe slijtvaste rubber. Deze aanpassing gebeurt vooral bij loop- en wandelschoenen. (Deze herstelling heeft uiteraard weinig nut bij totaal versleten schoeisel).

Plaatsen van afwikkelbalk in schoenen

Bij een verstijfd grote-teen gewricht (Hallux Rigidus) of een verminderde mobiliteit van het enkelgewricht kan een afwikkelbalk in de schoen zorgen voor een betere afwikkeling. De afwikkelbalk wordt in de tussenzool van de schoen geplaatst. De zool wordt hierdoor als het ware iets boller gezet waardoor het afrollen makkelijker gaat.

In uitzonderlijke gevallen is door samenstelling van de zool of materiaalgebruik het plaatsen van een afwikkelbalk technisch niet mogelijk.

Verhogingen van schoenen

Dit is het aanpassen van schoenen voor beenlengteverschil en is mogelijk bij de meeste schoenen*. De schoen wordt hiervoor vakkundig doorgesneden in de tussenzool, opgehoogd met EVA en terug dichtgekleefd. Het opensnijden heeft geen negatieve gevolgen voor de schoen.

*In uitzonderlijke gevallen is door samenstelling van de zool of materiaalgebruik een ophoging technisch niet mogelijk.

Wist je dat... Runners' lab ook een online shop heeft?

SHOP ONLINE
Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË