Skip to main content

Hoe verloopt een bezoek?

Wij kiezen resoluut voor een mix van een persoonlijke en wetenschappelijke aanpak. Lees snel verder om te weten hoe dat in zijn werk gaat.

RL-werkwijze_hero-image

Gepersonaliseerd schoenadvies
in 5 stappen

Kennismaking

Hi, welkom bij Runners’ lab.

Onze adviseurs hechten veel waarde aan persoonlijk contact en betrokkenheid. Om een zo compleet mogelijk beeld van jou te kunnen schetsen, zijn wij dus benieuwd naar jou.

Wie ben jij? Wat zijn jouw ambities, wat is jouw ervaring, heb je eventueel last van blessures of heb je hier last van gehad, op welke ondergrond loop je het liefst, ben je een ervaren loper/wandelaar of zelfs een (top)atleet?
Ben je net begonnen met lopen en weet je niet of je bij ons aan het juiste adres bent? Het antwoord is: natuurlijk wel! Ons doel is om je zo uitgebreid mogelijk te adviseren en inspireren zodat jij optimaal kan lopen, presteren en genieten.

runnerslab-afspraak-4

Let’s run/walk

Kennismaking met jouw unieke voetprofiel.

Wij weten nu wie jij bent. Wat wij nog niet weten is het unieke afrolpatroon van jouw voeten. Onze vestigingen zijn uitgerust met een 30m lange testbaan met ingebouwde footscan® technologie. Deze geavanceerde technologie registreert met meer dan 500 frames per seconde en +16.000 druksensoren jouw afrolpatroon en unieke voetprofiel.

Het mooie aan deze wetenschappelijke technologie is dat onze adviseur hier veel informatie uit kan afleiden. Welk deel van je voet vangt de meeste druk op, land jij op je hielen, op je midvoet of voorvoet, heb jij een doorgezakte voet of een holvoet, proneer of supineer je,…

Zelfs het risico op bepaalde blessures (scheenbeenvliesontsteking, achillespees klachten, knieklachten, heup- of rugklachten) leiden onze adviseurs hier mogelijk uit af.

De schoenen

Het gaat er niet om wat jij een mooie schoen vindt. Laat jouw voeten kiezen!

Met jouw persoonlijke voetprofiel in het achterhoofd, trekt onze adviseur naar de stock waar geselecteerd wordt tussen de honderden verschillende modellen. Wist je dat wij als een van de enige speciaalzaken in Europa ook beschikken over breedtematen en loopschoenen tot maat 52?

De juiste schoenkeuze speelt een grote rol in het voorkomen van blessures. Goede technische schoenen hoeven ook niet nodig duur te zijn. Onze schoenen variëren tussen de € 130 en € 190. Van alle grote bekende en kleine gespecialiseerde merken bieden wij enkel de geselecteerde topmodellen aan die aan ons kwaliteitslabel voldoen.

website_running_slider_3
runnerslab-nike-pegasus-39-4

Test je schoenen

Één voor één op onze 30m lange testbaan

De verschillende modellen die onze adviseur voor jou selecteert, worden vervolgens één voor één getest op onze 30m lange testbaan. O.b.v. jouw bevindingen en de resultaten van de footscan® technologie wordt gezocht naar het model met de beste combinatie van ondersteuning en pasvorm.

Indien nodig worden de inlegzolen van je schoenen aangepast in ons atelier. Deze personalisatie laat ons toe asymmetrie op te vangen of om je voeten extra te ondersteunen op specifieke drukpunten. Deze aanpassingen zijn tevens kosteloos en inbegrepen in onze uitgebreide service.

Runners’ service

Aanpassingen nodig? Dat kan in ons atelier!

Indien nodig worden de inlegzolen van je schoenen aangepast in ons atelier. Deze personalisatie laat het toe om asymmetrie op te vangen of om je voeten extra te ondersteunen op specifieke drukpunten. Deze aanpassingen zijn tevens kosteloos en inbegrepen in onze uitgebreide service.

Een footscan® analyse, uitgebreid persoonlijk advies en aanpassingen aan de inlegzool zijn volledig gratis bij aankoop van een paar schoenen. Dit is onze werkwijze en expertise die je erbij krijgt bij de aankoop van jouw paar schoenen.

runnerslab-nike-pegasus-39-1

FAQ

LOOP- EN WANDELANALYSE

Moet ik een afspraak maken voor een loop- of wandelanalyse?
Moet ik speciale kledij voorzien voor een loop- of wandelanalyse?
Kan ik ook als niet-loper een loopanalyse laten doen?
Hoeveel kost een loop- of wandelanalyse?
Hoelang duurt een loop- of wandelanalyse?
Mag ik langskomen voor een analyse met (loop)schoenen die elders aangekocht werden?
Wat is het verschil tussen een analyse in de winkel en een Prolab analyse?

De loop- of wandelanalyse (Footscan drukmeting) in de winkel geeft veel informatie over de voetafrol. Deze inzichten zijn nuttig bij het adviseren van wandel- en loopschoenen en het opmaken van steunzolen. Deze analyse doen we standaard in elk filaal en bij elke klant (beginner tot topatleet). De resultaten hiervan worden mondeling besproken.

In het Prolab wordt de loopanalyse (Footscan drukmeting) uitgebreid met video- en markeranalyse van de volledige loophouding met high-speed camera’s.
Dit kan nog aangevuld worden met een rugscan, meting van het eventuele beenlengteverschil en een scan voor de lichaamssamenstelling. Alle resultaten worden mondeling besproken. Je krijgt die achteraf ook via mail toegestuurd, samen met een verslag van de belangrijkste resultaten.

De Prolab analyse is nuttig voor iedereen die een uitgebreide analyse van zijn volledige loophouding wil of als uit een loopanalyse in de winkel zou blijken dat een meer onderzoek nodig is.

Waar moet ik zijn voor een Prolab analyse?

Een Prolab analyse is enkel mogelijk in onze winkel in Zwijndrecht.

LOOP- EN WANDELSCHOENEN

Hoe moet ik mijn loop- en wandelschoenen onderhouden?
Hoelang gaan loopschoenen mee?
Hoe kan ik zien of mijn loop- of wandelschoenen aan vervanging toe zijn?
Waarom mag ik mijn keuze niet baseren op de looks van een loop- of wandelschoen?
Mag ik terugkomen met mijn loopschoenen als het niet goed gaat?

STEUNZOLEN

Moet ik een afspraak maken voor het opmeten van steunzolen?
Hoelang gaan steunzolen mee?
Passen de steunzolen van Runners' lab in alle schoenen?
Maken jullie ook steunzolen voor kinderen?
Hoelang duurt het om steunzolen te maken?
Hoeveel kosten jullie steunzolen?
Worden steunzolen van Runners' lab terugbetaald door het ziekenfonds?

Loop eens binnen!

Ondertussen zijn er zeven Runners’ lab winkels, goed verspreid over heel Vlaanderen zodat je gegarandeerd een winkel in de buurt vindt. Een voor een zijn ze uitgerust met onze legendarische Footscan® die de loopwereld voorgoed veranderde. Benieuwd? Kom het zelf ontdekken!

Loop niets mis!
Meld je aan voor boeiende weetjes en gratis test-events.